Over Sjors

Ik ben Sjors van Werkhoven en ben 30 jaar en een geboren en getogen Voorhouter. Van kinds af aan was ik altijd al bezig met hutten en andere dingen bouwen.

Toen ik naar de KTS ging wist ik al dat ik naar de bouwafdeling wilde gaan. Na veel verschillende vakgebieden gedaan te hebben, had ik gekozen voor fijnhout(meubelmaker) en heb ik twee weken stage gelopen bij een interieur-bouwer. Toch was mijn keuze gevallen op de timmerman-opleiding op het ROC in leiden. In de tussentijd had ik een bijbaan bij Peter van Schooten in de winkel, en heb ik daar mee mogen bouwen aan het toen nieuwe gedeelte van de winkel. Ook werkte ik in de tussentijd nog bij mijn vader op het bloembollenbedrijf.

Op mijn 16e ben ik begonnen met de timmerman-opleiding en ben ik 1 dag in de week naar school gegaan met 4 dagen werken. Dit deed ik bij een aannemers-bedrijf in Noordwijkerhout, waar ik helaas na bijna 4 jaar moest stoppen vanwege de crisis die er toen was in de bouw. De laatste loodjes van mijn opleiding heb ik op school afgemaakt, hier heb ik mijn niveau 2 en niveau 3 opleiding gehaald voor allround timmerman 1.

Op dat moment (2013) was er voor mij helaas geen werk te vinden in de bouw, en ben ik na een paar maanden naar de Kamer van Koophandel gegaan om voor mezelf te beginnen. Ik ben naar mijn oude werkgever gegaan en kon daar weer gelijk aan de slag als ZZP’er.

Van het een komt het ander, ik kocht een bus en daarna een aanhanger. Zo kreeg ik steeds meer mijn eigen klusjes, en heb ik zelfs een paar maanden in Zuid-Frankrijk mogen werken aan een bed & breakfast.

Sinds juni 2020 is mijn neef Jari bij mij in dienst gegaan om zo de klussen wat makkelijker en sneller te doen met zijn tweeën, en dat is natuurlijk ook veel gezelliger!

Nu na bijna 10 jaar ben ik trots op wat ik heb opgebouwd, en hoop ik nog lang en veel mooie klussen te mogen doen in en rondom de bollenstreek.

Ook sponsoren wij lokale initiatieven